Trygonometria
Ligia22: Tg15 + 1/tg15
26 kwi 13:54
Aerodynamiczny: tg15= sin15cos15
1/tg15= cos15sin15
sin15cos15 + cos15sin15 = sin215 + cos215sin15cos15 = 2sin30= 21/2=4
26 kwi 14:21
Jolanta: | | 1 | |
Mógłbyś napisać co dalej zrobiłeś ,rozumiem do = |
| |
| | sin15cos`15 | |
26 kwi 14:34
Jolanta:
26 kwi 14:41
Aerodynamiczny: pomnożyłem przez 22 żeby na dole było 2sin15cos15= sin30 wzór na podwojony kąt sinusa.
Dlatego sin30.
26 kwi 14:42
26 kwi 14:42
Jolanta: dziękuję
26 kwi 14:43
maniek: | | 1 | |
J zle powino byc 2x |
| |
| | sin30 | |
26 kwi 14:47
Aerodynamiczny: 2sin15cos15=sin30 /:2
sin15cos15 =
12sin30
Jest dobrze
26 kwi 14:51
Maniek: no ok zapomnialem o 1 (1/1/2sin30) sorki
26 kwi 14:54