planimetria
Jiley: w trójkąt prostokątny wpisano okrąg. punkt styczności okręgu z przeciwprostokątną podzielił ją
na odcinki o długościach 10 i 3
1) pole tego okregu jest rowny ......
2) promien tego okregu ma dlugosc rowna ........
27 kwi 21:15
Eta:

2/ r=2
1/ okrąg nie ma pola!
27 kwi 21:27
Jiley: przepraszam, mialo byc pole tego trojkata
27 kwi 21:28
Eta:
1/ P=r*p gdzie p−−− połowa obwodu
P=....
27 kwi 21:30
Jiley: polowa obwodu? nie rozumiem
27 kwi 21:31
27 kwi 21:37
Eta:
p−−− połowa obwodu trójkąta
27 kwi 21:40
Jiley: a pole obwodu trojkata jest rowna 15 czy cos zle policzylam?
27 kwi 21:41
27 kwi 21:43
Jiley: czyli P = 30?
27 kwi 21:44
Jiley: obwod to jest 30 czy 15, bo juz sie pogubilam xd
27 kwi 21:45