matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wytłumaczy ktoś?
kszak norris:
Dlaczego wynik wygląda tak: x = 4 − √3 => y = √3 x = 4 + √3 => y = −√3 A(4 + √3 , −√3) B(4 − √3 , √3) skąd się wzięła współrzędna y?
https://matematykaszkolna.pl/forum/45570.html
27 kwi 13:37
kszak norris:
dobra, już rozumiem, pomyliłem znaki i wyszedł mi zły wynik
27 kwi 13:49