trzecia część sumy
maggiewild: Trzecia część sumy 921 + 921 + 921 jest równa
Co to jest ta trzecia część sumy?
26 kwi 12:41
Janek191:
| | 1 | |
Trzeba daną liczbę pomnożyć przez |
| lub przez 3−1 |
| | 3 | |
9 = 3
2
26 kwi 12:43
26 kwi 12:43
26 kwi 12:55
Maniek: 921
26 kwi 12:55
PW: Trzecia część trzech jabłek to jedno jabłko − nic nie trzeba liczyć, bo były trzy jednakowe
składniki. Odpowiedź: 921
26 kwi 12:58
J:
brawo Maniek ... potrafisz skomplikować coś, co jest banalne
26 kwi 12:59
Maniek: J no twoj zapis nie jest taki przejrzysty
26 kwi 13:07
26 kwi 13:08
maggiewild: ale to Mańkowi dobrze wyszło
26 kwi 13:29
5-latek: | | 1 | |
a |
| *3*921 to jest nie to samo ? |
| | 3 | |
26 kwi 13:31
maggiewild: potrzeba mi 342, więc jest git
26 kwi 13:32
Maniek: to samo
26 kwi 13:33
J:
dobrze ,że Ci nie potrzeba: (√3)84
26 kwi 13:35
Maniek: 921=3(21)(2) ⇔ 921=342
26 kwi 13:36
maggiewild: no wiem no wiem to samo
26 kwi 13:42