wyrażenie
maggiewild: Wartość wyrażenia ( 6√3 − 2√12 − √48) √3 jest równa
głupieje już całkiem
26 kwi 12:10
Ajtek:
Podpowiem: 12=4*3, 48=16*3
26 kwi 12:14
Jolanta: 2√12=2√3*4=2*2√3=4√3
√48= jezeli masz kłopoty jak rozłożyc
48:2
24:2 jedna 2 przed pierwiastek
12:2
6:2 jedna 2 przed pierwiastek
3
√48=2*2*√3
wszystko jasne ? dasz rade skonczyć ?
26 kwi 12:15
26 kwi 12:19
Ajtek:
Cześć
5−latek, zerknę, ale nie wiem czy pomogę

.
26 kwi 12:24
5-latek: Dobrze
26 kwi 12:25
maggiewild: taaak dziękuję
26 kwi 12:32