pomóżcieee !!
julkaaa: Pomóżcie mi

Korzystając ze wzorów skróconego mnożenia zapisz następujący wielomian
3(x−4)
2+2(x+1)
2−(4x−1)(4x+1)+10x
2 w najprostszej postaci a następnie oblicz jego wartość
dla
a) x=−2
b) x=3/4
c)x=
√7
23 kwi 18:22
julkaa: Jak to rozwiązać

!

/
23 kwi 18:37
23 kwi 18:38
julkaa: Najpierw ze wzorów skróconego mnożenia a potem co ?
23 kwi 18:42
ICSP: a potem redukcja wyrazów podobnych i zaczynasz podpunkty a) , b) , c) wstawiając odpowiednie
wartości.
23 kwi 18:43
julkaa: dobra a te cyfry co są przed nawiasem co z nimi ?
23 kwi 18:44
ICSP: a one tam sobie stoją i czekają. Dla przykładu :
3(x−4)2 = 3(x2 − 8x + 16) = 3x2 − 24x + 48
itd
23 kwi 18:45
julkaa: Dziękuje
23 kwi 18:46