matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż poniższe równania
Młody:
Rozwiąż poniższe równania: x
2
(x−1)
8
(2x+4)=0 Określ krotność każdego z pierwiastków
20 kwi 19:30
Metis:
x
2
=0 v (x−1)
8
=0 v 2x+4=0 ... Krotność :
https://matematykaszkolna.pl/strona/143.html
20 kwi 19:31
Młody:
Wielkie dzięki
20 kwi 19:38