szybkie
kukuryku: rownanie |3x−m|=7 ma dwa rozwiazaania rozych znakow dla m równego 10 ? 7? 3? −10?
20 kwi 13:08
5-latek:

masz wykres dla m=10 (jakie masz rozwiązania ?
sprawdzaj pozostale
20 kwi 13:11
J:
m = 3
20 kwi 13:12
kukuryku: m=3
20 kwi 13:12
kukuryku: J mogłbyś pokazać jak do tego doszedłeś
20 kwi 13:12
5-latek:

czerwona y=7
niebieska y=|3x−3|
20 kwi 13:16
20 kwi 13:16
5-latek: Czesc

A ja lubie wykresy
20 kwi 13:18
kukuryku: to jeszcze takie sinx=1/3 w przedziale (−570,570) ma ile rozwiazan ? chodzi o stopnie
20 kwi 13:21
J:
policzyłem x .... i zauważłem,że tylko m = 3 spełnia warunki
20 kwi 13:21
jakubs: 5−latku oczywiście, że wykresy lepsze
20 kwi 13:22
J:
Cześć

... ile uczeń ma czasu na rozwiazanie takiego zadania ?
20 kwi 13:23
5-latek:

Mowie z elubie wykresy
Rysujesz y=sinx w tym przedziale
| | 1 | |
rysujesz y= |
| i liczysc ile jest pyunktow przecięcia się obu wykresow (pamiętaj ze |
| | 3 | |
−570
o i 570 stopni nie należy do przedzialu
20 kwi 13:27
bezendu:
Na maturze R jest 90 minut chyba i 10 zadań więc policz sobie
20 kwi 13:27
kukuryku: moja odpowiedz to 6 a w odpowiedziach jest 5
20 kwi 13:28
5-latek: Czesc
J 
W domu ma dużo czasu > jak rozwiaze pare takich zadań to dojdzie do tego ze może wyliczyć
algebraicznie .
20 kwi 13:29
5-latek: Teraz poważnie .
Pewnie nauczyciel mowil ze takie zadania rozwiazuje się przez podstawienie odpowiedziz z a) b)
c) i d) .
20 kwi 13:32
kukuryku: to jaka bedzie odpowiedz ile ma rozwiazan
20 kwi 13:34
5-latek: Zrob to co napisałem o 13:27
20 kwi 13:38