18 kwi 17:32
Ajtek:
Dlaczego byś polemizował?
18 kwi 17:36
Adamxd: no bo jak 1 przez cos nieskonczonego moze = 0 − wytlumacz to ktos...
18 kwi 20:08
Adamxd:
18 kwi 20:29
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\:

A gdybyś np. miał przejść drogę równą 100km i każdego dnia przechodził połowę tej drogi to jak
| | 100 | | 100 | | 100 | | 100 | |
wyglądała by dorga przebyta w następnych dniach? |
| |
| |
| .. |
| |
| | 2 | | 4 | | 16 | | 8192 | |
do czego zmierzają te liczby?
18 kwi 20:36
Adamxd: do zera ale nigdy go nie osiagna wiec dlatego upieram sie ze 1 przez nieskonczonosc ≠ 0
18 kwi 20:39
5-latek: A jeśli chcesz się upierac twoje prawo ale zaliczenia z granic funkcji czy ciagow nie
dostaniesz
18 kwi 20:47
5-latek: Tak samo jak mogloby się wydawac ze ∞ −∞=0 ale to nieprawda (nie wiadomo do czego to dazy
18 kwi 20:51
Saizou :
ciąg an ma granicę niewłaściwą w +∞ jeśli dla każdego M∊R istnieje no takie że dla każdego
n>n0 zachodzi an>M
18 kwi 20:56
Saizou : o Jezu... o czym innym pomyślałem xd
18 kwi 20:58
Adamxd: ok, zapamietam ta stala − nie moge sb pozwolic na ocene zawierającą się w przedziale <1,5)
18 kwi 21:31
Saizou :
| 1 | | 1 | |
| →0 przy x→∞, tylko się zwykło pisać że |
| =0 przy x→∞ |
| x | | x | |
18 kwi 21:54
PW: A tak w ogóle to nie słuchaj tego pana, jeżeli rzeczywiście powiedział to co cytujesz.
Powiedzenie, że "1 podzielone przez nieskończoność jest równe 0" to brednia.
18 kwi 22:01
Adamxd: to juz podchodzi pod filozofie...
18 kwi 22:01
Adamxd: no ale jak obliczal granice na tym filmie to korzystal z tego ze 1 przez ∞ = 0
18 kwi 22:02
Saizou :
Cytuję: "Jeżeli jedynkę podzielmy przez coś nieskończenie dużego, no to oczywiście otrzymamy
zero"
18 kwi 22:06
PW: Nie będę oglądał filmików. Nieskończoność nie jest liczbą. Nie można podzielić 1 przez krzesło,
bo krzesło nie jest liczbą, Tak samo z nieskończonością.
Poprawny komentarz to powołanie się na twierdzenie o granicy ilorazu dwóch ciągów, z
których jeden dąży do nieskończoności, a drugi ma granicę skończoną. Nie cytuję dokładnie, by
zachęcić Cię do znalezienia tego twierdzenia zamiast powtarzania "popularnych wersji
twierdzeń, których nikt nie zna".
18 kwi 22:08
PW: Nawet jeżeli ten pan powiedział to co cytuje Saizou, to i tak bardziej szkodzi niż pomaga.
18 kwi 22:10
Adamxd: No to dlaczego przy obliczaniu granic on traktuje to wyrażenie jako zero
18 kwi 22:56
PW: A Ty swoje. Znajdź twierdzenie, o którym piszę o 22:08. Ucz się z podręczników, a nie z
popularnych opowiastek, bo zamiast wiedzieć co liczysz, nauczysz się co najwyżej "jak to się
robi".
18 kwi 23:21
18 kwi 23:50
sadas: @Adamxd bo jesteś idiotą.
22 kwi 22:48