Potęgowanie
Marek Kondrad: Z góry dziękuje za pomoc !
27*165 / 8−3
16 kwi 17:14
5-latek: 16=24
8=23
16 kwi 17:15
Marek Kondrad: zapomniałem dodać że wynik ma być 418
16 kwi 17:21
Marek Kondrad: 418 *
16 kwi 17:22
16 kwi 17:24
Marek Kondrad: zamień mi tylko 2
7 na 4 i jesteśmy w domu
16 kwi 17:36
5-latek: Kolego ten wynik masz zly
Powinno być 218
16 kwi 17:45
5-latek: Będzie tak
| 27*220 | | 227 | |
| = |
| = 227+9= 236 |
| 2−9 | | 2−9 | |
4=2
2 wiec (2
2)
18= 4
18
Twoja odpowiedz jest dobra (pomyliłem (−) z licznika
16 kwi 17:57