matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Reszta z dzielenia wielomianu
szare:
Reszta z dzielenia wielomianu W przez P(x) = x
4
+ 3x
2
−4 jest równa R(x) = 2x
2
+3x −1. Oblicz resztę z dzielenia wielomianu W przez T(x) = x
2
−1
13 kwi 22:23
Metis:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3038.html
Analogicznie.
13 kwi 22:47