8! | 7!*8 | |||
e) | = | = 7! | ||
8 | 8 |
14! | ||
f) | = 12! | |
13*14 |
n! | (n−1)*n | |||
g) | (n−1)*n= n! to wobec tego | = n−1 | ||
n | n |
n! | ||
h) | = 1 | |
(n−1)*n |
10! | ||
i) | = 10 | |
9! |
n! | ||
j) | = ? | |
(n−1)! |
n+1)! | n!(n+1) | |||
k) | = | = n+1 | ||
n! | n! |
(n−3)! | ||
l | = (n−3)!= (n−4)!(n−3) = (n−3) | |
(n−4)! |
(n−k)! | (n−k−1)!*(n−k) | ||
= | =n−k | ||
(n−k−1)! | (n−k−1)! |
n! | (n−1)!*n | ||
= | =n | ||
(n−1)! | (n−1)! |
n! | (n−2)!(n−1)n | |||
h) | = | = (n−2)! | ||
(n−1)n | (n−1)n |
(n−3)! | (n−4)!*(n−3) | ||
= | =n−3 | ||
(n−4)! | (n−4)! |
n! | n(n−1)! | |||
zatem | = | =(n−1)! | ||
n | n |
n! | n(n−1)(n−2)! | |||
h) | = | =(n−2)! | ||
(n−1)n | n(n−1) |
n! | n(n−1)! | |||
j) | = | =n | ||
(n−1)! | (n−1)! |
(n−k)! | (n−k)(n−k−1)! | |||
m) | = | =n−k | ||
(n−k−1) | (n−k−1)! |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |