ODCHYLENIE STANDARDOWE
Zosia: Odchylenie standardowe czasu biegu na 1000 m w próbie liczącej 338 chłopców szesnastoletnich
wynosiło 4,2 s. Oszacuj przedziałem ufności odchylenie standardowe w całej populacji tych
chłopców, na poziomie ufności 0,97. Zakładamy, że cecha X – czas biegu na 1000 m ma rozkład
normalny.
KTOS POTRAFI POMOC Z TYM ZADANKIEM?
8 kwi 12:46
8 kwi 13:04
Zosia: No niestety to raczej nie pomoże w rozwiązaniu tego zadania
8 kwi 13:07
8 kwi 13:07
Zosia: To nie ten poziom zadania wogole. W ten sposob tego nie da sie rozwiazac.
8 kwi 13:11
8 kwi 15:51
Qulka: VarX=4,22*337=5944,68
chi2 p =283,1540381
chi2 k =395,789233
przedział dla wariancji 20,99450899 15,01981233
przedział dla odchylenia (3,8755 ; 4,5820)
8 kwi 16:02