matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta i okrąg
Miśka:
Prosta dana równaniem 2x−y+3=0 przecina okrąg o środku S=(−4,1) w takich punktach A i B, że |AB|=12. Oblicz promień tego okręgu.
7 kwi 23:37
Qulka:
Pitagoras aby R, a d ze wzoru
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
7 kwi 23:42
Miśka:
Dziękuję
miłej nocy
7 kwi 23:47