Trójkąt ABC jest prostokątny i jego pole wynosi 12 Odcinek IAPI zawiera się w pr
Plumek:

Trójkąt ABC jest prostokątny i jego pole wynosi 12
Odcinek IAPI zawiera się w prostej y=x+2
Odcinek IPCI zawiera się w prostej y=−x
IAPI=3
√2
IACI=5
√2
IPCI=4
√2
P(−1,1) C(−3,3)
Oblicz współrzędne punktu A
hmmmm
6 kwi 22:34
Plumek: chodzi oczywiście o trójkąt APC, sorki
6 kwi 22:35
Qulka:

co jest zadaniem

a co odpowiedzią

bo albo współrzędne nie pasują albo boki
6 kwi 22:42
Plumek: ajjajajajj, C(3,−3)
6 kwi 22:44
Plumek: wyznaczyć współrzędne A
6 kwi 22:46
Qulka: to A(5,7)
6 kwi 23:30
Qulka: aaa (3,−3) to jak PC=4√2 to AP = 3√2 więc A (2,4)
6 kwi 23:31
Qulka:
6 kwi 23:33
Plumek: JAK

nie kumam dlaczego 'więc'
6 kwi 23:48
7 kwi 09:44
Qulka: faktycznie..może być jeszcze 2 rozwiązanie (w dół) i A'(−4,−2)
7 kwi 09:45