matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
menoloud:
Niech A,B ⊂ Ω. Oblicz P(A), jeśli P(A|B) = 2/3, P(B|A) = 1/2, P(B)=1/2. Mógłby ktoś wytłumaczyć jak to zrobił
6 kwi 17:04
Qulka:
wstawić do tego wzoru
https://matematykaszkolna.pl/strona/1020.html
6 kwi 17:05
Qulka:
pierwszy raz podstawiasz P(AnB)=2/3 • 1/2 = 1/3
1/3
drugi raz podstawiasz P(A)=
= 2/3
1/2
6 kwi 17:10