matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Ola:
Hej
pomoże ktoś log
√
2
(
4
√
8
2
) *w tym ułamku jest 2 w mianowniku i przekształciłam to: log
2
(
1
2
)
2
(
−1
4
)
i nie wiem jak przekształcić dalej :C
5 kwi 21:25
Qulka:
wzór 4ty od góry
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
5 kwi 21:28
Ola:
dobra nieaktualne, jakieś zaćmienie, przecież to (
−1
2
), dzięki
5 kwi 21:30
Mila:
4
√
8
log
√
2
(
)=log
√
2
(2
3
4
−1
)=x
2
(
√
2
)
x
=2
−
1
4
2
1
2
x
=2
−
1
4
⇔
1
1
x=−
2
4
1
x=−
2
5 kwi 21:34