matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile wynosi
xxx:
Równość cos
α
2
−cos
3
2
α=2sinααsinγ jest rownoscia trygonometryczna dla: A.γ=−
3
2
α B.γ=
1
2
α C.γ=
3
2
α
2 kwi 23:23
b.:
zob.
3670
3 kwi 00:21
xxx:
Z jakiego wzoru skorzystac?
3 kwi 10:27
J:
cosα − cosβ
1
odp: B: γ =
α
2
3 kwi 11:03