trojkat
leszek1997: Pole trujkata rownobocznego wynosi 30cm2. Obl dlugosc tego trojkata
moglby ktos rozwiazac i wytlumaczyc jak ?
1 kwi 21:55
52: Trójkąt czy trujkąt ?
1 kwi 21:56
52: I co to znaczy długość tego trojkata?
1 kwi 21:56
1 kwi 21:59
leszek1997: dlugosc boku trojkata pomozcie!
1 kwi 22:24
52: Masz wzór
| | a2√3 | |
P= |
| musisz z tego policzyć a |
| | 4 | |
1 kwi 22:32
Qulka: 860 wstaw do wzoru na pole na dole i wylicz a
a=
√40 •
4√3
1 kwi 22:33
leszek1997: 120=a2√3 i co dalej?
1 kwi 22:52
Qulka: podziel przez √3
1 kwi 22:53
1 kwi 22:54