matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
Archy:
mam mały problem myślę nad tym zadaniem
https://matematykaszkolna.pl/forum/263650.html
i zastanawiam się skoro t1*t2=9 to dlaczego nie można zrobić tak?
c
9=
=1−a i z tego by wychodziło że a=−8
a
31 mar 23:51
Qulka:
bo to nie t
1
•t
2
=9 tylko x
1
•x
2
=9 a dla zmiennej x ta funkcja nie jest kwadratowa
1 kwi 00:00
Archy:
aha ok rozumiem
1 kwi 00:03