31 mar 17:41
ICSP: 4
31 mar 17:45
Archy: mógłbyś mi to wytłumaczyć? nie chodzi mi o wynik..
31 mar 17:50
Archy: chociaż powiedz z jakiego wzoru skorzystałeś
31 mar 17:56
ICSP: | | sin15 | | cos15 | |
= |
| + |
| = ... |
| | cos15 | | sin15 | |
Sprowadź do wspólnego mianownika.
31 mar 17:56
Archy: | | 1 | |
tak już próbowałem. |
| nie wiem co z mianownikiem |
| | cos15sin15 | |
31 mar 17:58
ICSP: Przemnóż licznik i mianownik przez 2.
31 mar 18:00
Archy: | 8√3 | |
| ?  |
| 3 | |
31 mar 18:01
ICSP: | | 2 | | 2 | |
= |
| |
| = 4 |
| | 2sin15cos15 | | sin30 | |
31 mar 18:03
Archy: dzięki
31 mar 18:05