Prosze o pomoc
Madzialenka: Wiadomo ze alfa jest katem ostrym oraz sin alfa =pierwiatek z 2 − sinus alfa . Wtedy :
a)Sin alfa =30 stopni b) 45stponi c
)60 d)nie istnieje taki kat
2) wiadomo ze alfa jest katen ostrym oraz ze 2cos alfa=2+cos alfa . Wtedy:
a) alfa=30 b)alfa=45
c)alfa= 60
D) nie istnieje
29 mar 12:57
J:
| | √2 | |
sinα = √2 − sinα ⇔ 2sinα = √2 ⇔ sinα = |
| ⇒ α = 450 |
| | 2 | |
29 mar 13:02
J:
2cosα = 2 + cosα ⇔ cosα = 2 ⇒ taki kąt nie istnieje
29 mar 13:03
Madzialenka: A prosciej moglbys wytlumaczyc ? Moze inaczej zapisac bo narazie nie kumam skad sie wzielo co
29 mar 13:04
Madzialenka: Prosilabym

Bardzo
29 mar 13:04
J:
czego nie rozumiesz ?
29 mar 13:06
Madzialenka: Skad aie np wzielo ze nagle 2sin alfa = pierwiastek z 2 i potem ze sin alfa =pierw z 2 przez 2
29 mar 13:08
J:
x = 4 − x .... oblicz x
29 mar 13:10
5-latek: A umiuesz rozwiazac z eszkoly podsatwowej takie równanie
x=5−x ?
29 mar 13:11
5-latek: Czesc
J
29 mar 13:12
J: Witaj
29 mar 13:13
Madzialenka: Hmm dobre .. W szkole podstawowej nie ma rownan
29 mar 13:17
J:
a w jakiej Ty jesteś szkole ?
29 mar 13:19
Madzialenka: a czy to wazne.. prosze tulko o pomoc bo ske zatrzymala
Na tym zadaniu i nw jak go zrobic, mam aktualnis takich 8 tylko inne dane. I chcialam zeby
ktls mi na tych przykladach wytlumaczyl krok po kroku kak dziecku zeby
Potem zrobila sb sama nasyepnych 7
29 mar 13:23
29 mar 13:23
Madzialenka: dobra jak macie cisnac to dzieki na pomoc 5− latek −__−
29 mar 13:26
J:
o czym my rozmawiamy, jeśli nie potrafisz obliczyć x z równania: x = 4 − x ?
x = 4 − x do obydwu stron równania dodajemy x .... x + x = 4 − x + x ⇔ 2x = 4
| | 4 | |
dzielimy obustronnie przez 2 .... x = |
| = 2 |
| | 2 | |
29 mar 13:27
5-latek: Uswiadom sobie wreszcie dziewczyno ze nie mam zamiaru się z Ciebie cisnąć (mnie to nie bawi
Nie jesteś ze mna w przedszkolu .
Rozwiazanie zadania polega na tym aby wynaczyc jaks niewiadoma z rownan które układasz do
zadania . Jak chcesz to zrobić skoro tego nie potrafisz ?
Jeśli przez tyle lat edukacji nie nauczylas się tego to ja nie wiem czy się smiac z tego czy
Ci wspolczuc ?
29 mar 13:37
Madzialenka: Juz dziekuje juz sama rozwiazalam wszystkie...niestety nie jestem tak uzdolniona mayematcznje
jakPrawdopodobnie ty ... .wiec nie musisz turaj swoich przemyslen publikowac. Bo ty pewnie
tylko z matmy jestes dobry i komentujesz ludzi ktorzy nie umieja, nie znajac na prawde ich
sytuacji. coz, jezeli ja nie man zdolnosci do matwmtyki to cala klasa moja jest jeszcze
wiekszymi tlumokami.nie wiem ile masz lat ale zapewne jestes starszyyy... Wiec nast razem nie
pisz czegosc takiego...
29 mar 14:00
Madzialenka: Juz dziekuje juz sama rozwiazalam wszystkie...niestety nie jestem tak uzdolniona mayematcznje
jakPrawdopodobnie ty ... .wiec nie musisz turaj swoich przemyslen publikowac. Bo ty pewnie
tylko z matmy jestes dobry i komentujesz ludzi ktorzy nie umieja, nie znajac na prawde ich
sytuacji. coz, jezeli ja nie man zdolnosci do matwmtyki to cala klasa moja jest jeszcze
wiekszymi tlumokami.nie wiem ile masz lat ale zapewne jestes starszyyy... Wiec nast razem nie
pisz czegosc takiego...
29 mar 14:00
Madzialenka: Kto powiedzial ze nie potrafie .. Nie zauwazylam tego postu J wczesniej( to chyba wiadome ze
do obu stron fodajesz x) ale mozna to bylo wydedukowac inaczej . Ps skad wiesz ze chodze do 3
kl.?
29 mar 14:03
5-latek: Tak Magda . Jestem starszy od Ciebie i to dużo starszy.
Powiedz mi jaka to sytuacja spowodowala ze nie umiesz rozwiazac zwykłego równania . Powiem CI
jaka . Otoz taka ze albo rozwiazalas bardzo mało takich rownan albo nie rozwaizalas wcale .
Jeśli nie pojelas w szkole na lekcji to trzeba było rozwiazywac w domu skoro nie rozumials . A
nie teraz zwalac na sytuacje .
Ja tez dużo rzeczy nie umie ale staram się czytac książki , dopytywać jeśli czegos nie wiem
https://matematykaszkolna.pl/forum/286563.html (,masz tu przykład
Powiem CI jeszcze tak . Gdybys nie umiala rozwiazc jakiejś skomplikowanej pochodnej czy
innego skomplikowanego równania trygomnometrycznego logarytmicznego to naprawdę bym Ci
pomogl .
Ale wybacz zwykle równanie to się nawet rozwiazuje jaka Cie ze snu obudza .
Napiszse jeszcze raz .
Tylko Ci uswiadomilem co będzie na maturze . Jeśli uwasz to za krytykę to już twoja sprawa .
Tak naprawdę to wcale mnie obchodzi czy ja zdasz czy nie .
29 mar 14:17