.
Bolthurn: Wyznacz dziedzinę i naszkicuj wykres funkcji
f(x)=log2U{x2−1}{|x|−1)
Dziedzinę wyznaczylem i jest to chyba (−1,1). Problem mam z wykresem, dla x<0 f(x)=log(−x)+1 i
taka chyba nie istnieje?
29 mar 00:16
29 mar 00:17
Qulka:
29 mar 00:22
Qulka: odwrotnie jedynki

jeszcze raz
29 mar 00:24
Qulka:
29 mar 00:26
Qulka: i dziurki na jedynkach jeszcze trzeba..chyba czas spać
29 mar 00:27
kix: a czy między asymptotami nie ma wykresu ?
29 mar 00:30
Qulka:

POPRAWIONY OBRAZEK
29 mar 00:35
Qulka: Eta masz władzę skasować te wcześniejsze dwa obrazki
29 mar 00:39
kix: jak rysować w tym edytorze takie piękne wykresy ?
29 mar 00:41
Qulka: wpisując odpowiedni wzór
29 mar 00:43
kix: dzięki, poćwiczę empirycznie
29 mar 00:47
5-latek: A jak wpisac z tym logarytmem bo jak wpiszse log2(x+1) to wywala mi (nieoczekiwany nawias
itd.
29 mar 00:51
Qulka: log(x+2)/log(2) = log
2(x+1)
wzór 2 od dołu
218
30 mar 10:32