(1/3+2√2 − (3+2√2))2 Jest równa. Kompletnie nie chce mi wyjść wynik Chyba źl
o: (1/3+2√2 − (3+2√2))2
Jest równa.
Kompletnie nie chce mi wyjść wynik
Chyba źle rozwiązuje pierwsza linijkę.
Mógłby mi ja ktoś napisać ?
Resztę policze sama
28 mar 22:02
o: To cale wyrażenie jest do kwadratu
28 mar 22:02
5-latek: czy ma być tak ?
| 1 | | 3−2√2 | |
| = |
| = 3−2√2 |
| 3+2√2 | | 9−8 | |
(3−2
√2−(3+2
√2)
2=
28 mar 22:11
o: Tak, ma być tak.
Dziekuje
28 mar 22:12
5-latek:
28 mar 22:13
Qulka: 5−latek

masz to oko
28 mar 22:17
28 mar 22:19
o: Cos mi jednak nie chce wyjść...
Mój wynik to 8 a ma być 32. Nie wiem co robię zle
28 mar 22:21
5-latek: =(3−2√2−3−2√2)2= (−4*√2)2= (−4)2*(√2)2= ile ?
28 mar 22:25
o: No tak, jak zwykle źle postawie jeden znak i cale zadanie źle..
Dziękuje za pomoc
28 mar 22:27
5-latek:
28 mar 22:37