H | √6 | ||
= | |||
a | 6 |
a√6 | ||
H= | ||
6 |
1 | a√3 | a√3 | ||||
|PF|= | * | = | ||||
3 | 2 | 6 |
a√3 | a√6 | |||
h2=( | )2+( | )2 | ||
6 | 6 |
a2*3 | a2*6 | a2 | ||||
h2= | + | = | ||||
36 | 36 | 4 |
a | ||
h= | ⇔ΔSFC− Δprostokątny równoramienny⇔γ=45o | |
2 |
a | ||
|BF|= | ||
√2 |
α | 12a | |||||||||
sin | = | ⇔ | ||||||||
2 |
|
α | √2 | α | ||||
sin | = | ⇔ | =45o | |||
2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |