Pochodna
Studentka: Czy ktoś umie mi pomóc? Policzyć pochodną z tego:
27 mar 17:55
27 mar 18:04
daras: co ty tam studiujesz?
27 mar 18:05
Studentka: a jakie zostały tu użyte wzory?
27 mar 18:10
Studentka: Ekonomia, ale zapomniało się wzorów
27 mar 18:14
Studentka: nie wiem jaka będzie pochodna z L z tym zrobić, resztę rozumiem
27 mar 18:17
Studentka:
27 mar 18:38
Studentka:
27 mar 18:53
Godzio:
x
1/2 =
√x
| d√KL | | d | | 1 | | √K | |
| = √K * |
| √L = √K * |
| = |
| |
| dL | | dL | | 2√L | | 2√L | |
27 mar 18:55
Studentka: dzięki
27 mar 21:06
Godzio:
27 mar 21:06
28 mar 12:30