macierze
Bartek: Czy jest w tym serwisie gdzieś wiedza na temat wyznacznika głównego macierzy? Chodzi mi o trzy
przypadki: W<0, W=0 ,W > 0.
27 mar 14:00
Bartek: No to odświeżam
27 mar 14:27
ICSP: co rozumiesz przez zapis: "wyznacznik główny macierzy"?
27 mar 14:30
Bartek: No mam macierz:
3 1/2
4 1/3
i teraz:
W = 3*(1/3) − 4*(1/2)= −1
Jeśli W < 0 to układ równań z 2 niewiadomymi ma 1 rozw, tak?
A jeśli W = 0? lub jeśli W>0

co wtedy?
27 mar 14:39
27 mar 14:40
ICSP: Jaki układ równań ?
Masz macierz i mówisz o układzie równań ?
27 mar 14:43
Bartek: 3x +(1/2)y = 5
4x + (1/3)y = 7
Wymyśliłem go sobie przed chwilą − trudno mi nie było

ICSP,Już go policzyłem, ale zastanawiałem się co by było gdyby W=0 lub W>0 .
J: tak.
27 mar 15:04
Bartek: Jeszcze jedno. J:w jakim dziale jest ta strona?
27 mar 15:08
ICSP: Układ równań złożony z dwóch równań liniowych, czyli dział funkcja liniowa
27 mar 15:10
Bartek: Dziękować
27 mar 15:32