Pilnie potrzebuje Rozwiązania
John: Proszę bardzo o rozwiązanie tych zadań ale nie o same wyniki lecz o to jak to robicie
1.Oblicz długość odcinka AB jeśli A=(−5,6),B=(7,−4).
2.Oblicz długość wysokości trójkąta ABC poprowadzonej z wierzchołka c jeśli
A=(−1,2),B=(2,3),C=(−4,5)
3.Wyznacz równanie symetralnej odcinka DB gdy D=(−6,4),B=(10,−6)
4.Dana jest prosta o równaniu y=2x−6 , napisz równania prostych równoległej i prostopadłej do
danej prostej przechodzących przez punkt B=(−4,10)
23 mar 15:21
23 mar 15:23
Tadeusz:
... TY chyba prosisz o "odrobienie pracy domowej" −
23 mar 15:23
John: to nie jest praca domowa jak już coś
23 mar 15:47
5-latek: To kolego jest w tym momencie niewazne ,
Przez prawie pol godziny nie potrafisz podsatwic do wzoru i wyliczyc zadanie nr 1
23 mar 15:52
John: Ale ja tego nie potrzebuje na dziś chciałem tylko jakieś wytłumaczenie jak to zrobić ponieważ
nie wiem jak to zrobić
23 mar 16:30