matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
;):
rozwiąż równanie x
2
+x−1=0
23 mar 12:14
J:
i gdzie problem ?
23 mar 12:15
Janek191:
Δ = 1
1
− 4*1*(−1) = 5
√
Δ
=
√
5
x
1
= x
2
=
23 mar 12:26
ktos:
nie rozumiem
23 mar 12:58
J:
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
23 mar 13:01