niech mi ktos pomoze :(
gosc: Oblicz nie korzystając z tablic ani kalkulatora..a) (tg25stopni+tg65stopni)sin25stopni *
sin65stopni
22 mar 21:01
22 mar 21:03
gosc: Nie.. Nic nie ułatwiły jeszcze bardzziej namieszaly..
22 mar 21:07
5-latek: A moze tak na poczatek tg65o= tg(90−25)= ctg25 bo tg(90−α)= ctgα
(tg25o+ctg25o)= ? popatrz w klinku na wzor tgα+ctgα=
22 mar 21:14
22 mar 21:14
gosc: Ale my nie bierzemy cotangensow..
22 mar 21:17
5-latek: Moze nie ale wzory redukcyjne powinnas znac
| | cos(α−β)−cos(α+β) | |
Nastepny wzor sinα*sinβ= |
| |
| | 2 | |
22 mar 21:25
gosc: Proszę zrob ten jeden przykład mam 4 inne podobne do zrobienia potrzebuje jednego wzoru jak to
wogole ma wyglądać..
22 mar 21:29