matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
franco:
1
tg15' +
= ?
tg15'
Zapis 15' oznacza 15 stopni
22 mar 00:12
Qulka:
2
= tg 15° + ctg15° =
= 4
sin 30°
https://matematykaszkolna.pl/strona/3670.html
22 mar 00:16
franco:
Bardzo dziękuję
22 mar 02:28