proste
maggiewild: równania y= − 6,25x + 0,16 oraz y= − 6.25 +0,16x opisują dwie proste:
przecinające się pod kątem o mierze 90'
pokrywające się
przecinające się pod kątem różnym od 90'
równoległe i różne
I proszę bardzo o wytłumaczenie
21 mar 23:49
Qulka: pod kątem 90°
21 mar 23:52
21 mar 23:52
Qulka: −6,25•0,16=−1
21 mar 23:53
maggiewild: dalej nie rozumiem
21 mar 23:59
Qulka: sprawdzasz liczby przed x jeśli są równe to są równoległe, jeśli po pomnożeniu dają −1 to są
prostopadłe jeśli nie to inny kąt
22 mar 00:02
Qulka: masz w jednej przed x −6,25 a w drugiej 0,16 pomnożone dają −1 więc są prostopadłe
22 mar 00:02
5-latek: A
MATURA sie zbliza
22 mar 00:03
maggiewild: anioł z nieba!
22 mar 00:04
5-latek:
22 mar 00:06