.
Ostii: Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór tych punktów (x, y), dla których prawdziwa jest podana
równość. Przesuń wykres o wektor u=[−2,1]
logxy=logyx
21 mar 23:08
Qulka: gdy y=x lub y=1/x oraz x>0 i y>0 i x≠1 i y≠1
21 mar 23:38
Ostii: Jak do tego dojść że x=y i y=1/x?
21 mar 23:39
Qulka: wolisz logarytm naturalny dziesiętny czy przy podstawie 2 ?
ln
2y=ln
2x
więc lnx=lny lub −lnx=lny
zatem x=y lub x
−1 =y
21 mar 23:42
Ostii: lnx=log10x?
21 mar 23:44
Qulka: ln=log
e i szybciej się pisze

ale możesz sobie zamienić na dziesiętny albo dowolny inny
21 mar 23:46
21 mar 23:47
Ostii: Aa rozumiem

dziękuję bardzo
21 mar 23:48