matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kasia26:
4
7
: 8
3
/32
21 mar 12:33
J:
nie ośmieszaj się ..
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
21 mar 12:36
kleszcz:
4
7
=(2
2
)
7
8
3
=(2
3
)
3
32=(2
5
) (2
2
)
7
=2
1
4 (2
3
)
3
=2
9
2
1
4:2
9
=2
5
2
5
:2
5
=32/32=1
21 mar 16:19