matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
monia7625:
wyznacz wyraz a
n
, sumę n początkowych wyrazów ciągu geometrycznego, gdy: a) a
1
=3, q=2, n=4 b) a
1
=
1
4
, q=2, n=5
20 mar 10:07
J:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
20 mar 10:13