matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz korzystając z własności potęg
Edward:
oblicz korzystając z własności potęg (3
2
)
−6
* (3
5
)
3
: 3
5
19 mar 19:21
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
zapoznac sie ze wzorami i zobaczyc do notatek w zeszycie
19 mar 19:24
Edward:
3
−12
* 3
15
: 3
5
= 3
3
:3
5
=3
−2
=1/9
19 mar 19:35
Edward:
tak ma być ?
19 mar 19:35
5-latek:
19 mar 19:36