planietria 2
Blue: Punkt P leży wewnątrz trójkąta ABC. Odległości tego punktu od boków są odpowiednio równe x,y,z,
a odpowiednie wysokości trójkąta są równe h
x, h
y, h
z. Wykaż, że

Proszę o pomoc
19 mar 17:17
5-latek: Nawet w rysunku tez oczekujesz pomocy ?
19 mar 17:19
Blue: Rysunek zrobiłam

Gorzej z dowodem.
19 mar 17:26
5-latek: No to go tu narysuj .
Moze skorzytstaj z porownania pol trojkatow
19 mar 17:30
Blue:
19 mar 17:36
Blue: Nie umiem tutaj rysować
19 mar 17:51
blad: 5 latek dlaczego sie wypowiadasz skoro nie masz wystarczajacej wiedzy NIE udzielaj glupich rad
a najlepiej daj sobie spokoj z twoim "pomaganiem" bo jest zupelnie zbędne powiem tak tracisz
tylko swoj czas i osoby ktora prosi o pomoc . Zajmij się lepiej rozwiazywaniem tych smiesznych
zadan z funkcji
19 mar 17:58
Janek191:
Ale
0,5a h
x = 0,5 b h
y = 0,5 c h z = P
| 0,5 a x + 0,5 by + 0,5 c z | | x | | y | | z | |
| = 1 = |
| + |
| + |
| |
| P | | hx | | hy | | hz | |
ckd.
19 mar 18:14
5-latek: Jesli masz takie zdanie o zadaniach z funkcji to oznacza ze nie rozumiesz co to jest
matematyka . Nie ja to napisalem ale francuski matematyk Paul Tannery Otoz napisal on tak .
Nikt nie moze miec zadnego pojecia o matematyce jesli nie wie co to jest funkcja, jak sie ja
bada ,jak sie ona zmienia i i jaki obraz geometryczny ona posiada . (cytat z ksiazki Jan
Lesniak pt O funkcjach jednej zmiennej (1963r (tak naprawde to wtedy mialem 5 lat
Pomoc ≠ dawanie gotowcow ale podpowiedzi
Wiec jesli to przeczytasz to zastanow sie jeszce raz nad swoja wypowiedzia . Czesc
19 mar 18:14
Janek191:
Bo 0,5 a x + 0,5 b y + 0,5 c z = P
19 mar 18:16
5-latek: I teraz zobacz na rozwiazanie
Jankka (witaj

I rowniez na moja podpowiedz z godz 17:30
19 mar 18:17
Janek191:
Witaj małolatku

Dobrze myślałeś
19 mar 18:20
Janek191:
Ale niebieskooka gdzieś zginęła
19 mar 18:21
Mila:
blad, Twoje komentarze są w złym stylu. Nie zauważyłam, abyś komuś służył pomocą.
Nie dyskutujemy w takim tonie.
19 mar 18:23
5-latek: No to zaspiewajmy
Przyjde co Ciebie niebieskooka itd
19 mar 18:24
blad: dlaczego nie ? napisałem prawdę tak wszyscy mysla o uzytkowniu 5 latek może niech kazdy
uzytkownik forum bedzie mogl zastrzeżyć sobie ze nie chce by 5 latek udzielał sie w jego
tematach wtedy może uswiadomil by sobie ze jego wskazowki typu sprawdz poszukaj na necie
zobacz do notatek sa bezsensowene i bezuzyteczne dla osob proszacych o pomoc , nie masz dużej
wiedzy a strasz się pokazać na siłę że jestes najmadrzejszy i wszystko wiesz jeżeli sam
prosisz o pomoc to jestes niesamowicie mily mila itp sam jednak wobec innych tych ktorzy
prosza o pomoc jestes ironiczny dodatkowo nie masz wiedzy wiec po co komu taka twoja pomoc ?
19 mar 18:37
blad: skoncz studia napisz mature na 90 + % to pogadamy
19 mar 18:39
blad: ale dla osob ktore mi nie wierza niech wejda w historie 5 latka i policza ile bezsensownych
postow dzisiaj nabił czy ta osoba jest pomocna ?
19 mar 18:41
kyrtap: blad majaczysz? Nikt tu niczego nie chce udowodniać na siłę, tylko szczerze pomóc, tak jak to
robi
5−latek
19 mar 18:44
Blue: W życiu bym na to nie wpadła, dzięki Janek
19 mar 18:48
Blue: Nie kłóćcie się
19 mar 18:49
5-latek: No tak
Skoro napisales kilka dni temu post i nie dostales odpowiedzi a na post (jestetcie ciency
dostales ode mnie odpowiedz (wcale nie bo podnoszse na klate klate 120kg(co jest zreszta
prawda
to wcale kolego nie upowaznia Cie do tego zeby mnie obrazac .
Moze najpierw zanim napiszsesz ze nie pomagam to zadaj sobie trud i poszukaj czy aby napewno .
ja szkole srednia skonczylem w 1978r i mam prawo pewne rzeczy nie pamietac i sie dopytac .
Jesli Ty za 10 lat bedziesz pomagal na tym forum to wielki
19 mar 18:50
19 mar 18:57