prosze o pomoc:)
ewka: Oblicz.
47 × 27 przez 24 i jeszcze raz do potęgi 12 : 224
19 mar 11:00
J:
pisałem rozwiąznie ( chyba wczoraj ) ... poszukaj
19 mar 11:01
ewka: Patrzyłam i to zły wynik.
Bo jak się dzieli przy wspólnym mianowniku to potęgi się dodaje a przy mnożeniu odejmuje
19 mar 11:03
J:
o czym Ty bredzisz ?
19 mar 11:06
ewka: Zobacz sobie sam co zes zrobił nie tak..
19 mar 11:09
19 mar 11:09
J:
to powiedz mi , co jest nie tak ?
19 mar 11:09
ewka: 248 : 224 = 224
19 mar 11:12
ewka: A Ty te 2 do 4 i do 12 połączyłeś z tym na górze
19 mar 11:13
J:
masz duże braki i jesteś arogancka ... , ale pokażę Ci "Twoim" sposobem:
| | 214*27 | | 221 | |
= |
| = |
| = 221−24 = 2−3 |
| | 224 | | 224 | |
19 mar 11:17