oblicz promień okręgu
Czerwony: Oblicz promień mniejszego z dwóch okręgów stycznych w punkcie M(2,1)
do prostej x−7y+5=0 i jednocześnie stycznych do prostej x+y+13=0.
Napisz równania wszystkich okręgów o tym promieniu stycznych jednocześnie do obydwu prostych.
18 mar 22:11
Janek191:
To zadanie już było .
18 mar 22:12
Czerwony: a mógłbyś podesłać w takim razie link do rozwiązania, bo nigdzie nie mogę znaleźć?
18 mar 22:15
18 mar 22:16
Czerwony: haha Metis faktycznie, nie zauważyłem że kilka razy mi dodało to zadanie, bo z netem był
problem
18 mar 22:41
Qulka:

R=5
√2
(x−3)
2+(y+6)
2=50
(x+27)
2+(y−4)
2=50
18 mar 23:20
Odpowiedzi na debilne pytania: l'arte pour l'arte
19 mar 08:47
19 mar 15:35