Równania trygonometryczne
Andrzej14: Prosze o pilne rozwiązanie zadania.
Rozwiąż równanie.
a) sin3x − sin2x = sinx
b) cos5x − sin3x = cosx
c) cos6x + sin5x + cos2x = sin3x
d) cos7x − sin7x = cosx − sinx
Prosze o objaśnienie kroków jeśli można.
17 mar 20:42
daras: leć szybko na ostry dyżur albo od razu reanimacja
17 mar 20:44
daras: mózgu oczywiście
17 mar 20:44
Andrzej14: sinx = cosx
17 mar 23:55
qqaazzxx: Sinx=cos(x+π/2)
17 mar 23:57
gitarzysta: sory
18 mar 00:02
qqaazzxx: Szukam partnera do BDSM
18 mar 00:03
qqaazzxx: Wpisz sobie te rownania w wujka google jak bedzie cos niejasnego w rozwiazaniach to pytaj
18 mar 00:08
18 mar 00:18
daras: kompletnego denata ( vide post 23:55) niczego się tutaj nie nauczy, musi wykonać {P[sam]] pracę
u podstaw=minimum zapoznać się z wzorami, trochę pokombinować z tymi puzzlami a nie strzelać
od razu z grubej rury wklejając serię zadań
ale przede wszystkim zgorszył mnie tym: "
PILNE
18 mar 10:20
daras: proponuję olewać takie posty , bo inaczej będą traktować nas jak maszynki do odwalania
prac domowych i znajdą się zaraz szybko inni i to w postępie geometrycznym
18 mar 10:22