HELP!
Zanka: Proszę pomocy!
Wykresem funkcji kwadratowej f(x)= 2x do potęgi 2 +bx+c jest parabola której wiekrzchołkiem
jest punkt W=(2;4) Oblicz wartości współczynników b i c
17 mar 10:16
Zanka: Jest ktoś mądry, kto to rozwali?
17 mar 10:19
Tadeusz:
... napisz w postaci kanonicznej ... przekształć ... i to na tyle ...−
17 mar 10:20
17 mar 10:20
J:
upss ...f(2) = 4
17 mar 10:21
Zanka: J? To wszystko?
17 mar 10:21
Zanka: Tadeusz mógłbyś to napisać?
17 mar 10:23
5-latek: No niestety . Nie ma tu takiego

Nikt CI nie napiszse ze jest madry bo mu odpisza ze sie wywyzsza
17 mar 10:23
J:
b = − 8 , teraz: 2*4 − 8*2 + c = 4 ... i oblicz : c
17 mar 10:24
J:
do której kartkówka ?
17 mar 10:25
5-latek: y=a(x−xw)2+yw
17 mar 10:26
Zanka: c=10?
17 mar 10:26
5-latek: Witam
17 mar 10:27
J:
dodawać i odejmować nie potrafisz ?
17 mar 10:28
J:
Cześć
17 mar 10:28
17 mar 10:31