matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz cos3x
Karin:
Wiadomo, ze αε(π/2,π) i sinα=0,6. Oblicz cos3α. Prosze o pomoc
14 mar 22:23
Qulka:
cosα= −0.8
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
cos3α=4(−0.8)
3
− 3•(−0.8)
15 mar 00:12