matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma
Daro:
Oblicz sumę (2+
√
2
)+(1+
√
2
)+(1+
√
2
2
)+... .
14 mar 13:34
azeta:
a
1
=2+
√
2
a
2
=1+
√
2
a
2
q=
a
1
a później to już bajeczka
gdyby coś nie było jasne to:
https://matematykaszkolna.pl/strona/297.html
14 mar 13:42
mleko:
Dzięki
14 mar 13:56