matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
rl:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania rozwiąż: a) |2x−7|=8 b) |x−2|<4 c) |5x+4|≥10 dziękuję
13 mar 19:05
kolejnynick:
a) |2x−7|=7 2x−7=8 ⋁ 2x−7=−8 x=7,5 ⋁ x=−0,5 b) |x−2|<4 x−2<4 ∧ x−2>−4 x<6 ∧ x>−2 x∊(−2;6) c) analogicznie poćwicz
13 mar 19:11
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1653.html
13 mar 19:21