matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oloo
karolaaa:
rozwiąż : log
2
x=0,5 oraz: (
1
2
)
x
( x jeszcze do kwadrwatu podniesione) *
√
2
=2
−3
2
(2 do potęgi −3/2)
12 mar 14:32
J:
https://matematykaszkolna.pl/forum/283975.html
12 mar 14:54
dero 2005:
log
2
x = 0,5 2
0,5
= x x =
√
2
1
(
)
x
2
*
√
2
= 2
−3
2
2
2
1
2
= 2
−3
2
2
x
2
2
1
2
− x
2
= 2
−3
2
1
−3
− x
2
=
2
2
x
2
= 2 x =
12 mar 14:54