jjj
karolaaa: Wspólnym rozwiązaniem równań (12)x2 * √2= 2−32 oraz log2x=0,5 jest liczba:
A.0
B.−1
C.√2
D.−√2
12 mar 14:00
J:
| | 1 | |
może coś wreszcie sama ... ile wynosi x , jeśli: log2x = |
| |
| | 2 | |
12 mar 14:03
karolaaa: wynosi 1 ?
12 mar 14:05
karolaaa: wynosi 1 ?
12 mar 14:05
J:
a znasz definicję logarytmu: c = logab ⇔ b = ac ... zastosuj
12 mar 14:08
karolaaa: ale ja nie znam jestem tempa a trzeba mi to zadanie na jutro, proszę o pomoc
12 mar 14:10
karolaaa: proszę o pomoc
12 mar 14:15
J:
odp C) , ale tylko wtedy, gdy prawa strona pierwszego równania jest: 2−3/2
12 mar 14:17
karolaaa: to trzeba rozwiązać równanie ?
12 mar 14:20
J:
obydwa ...albo:
log2x = 0.5 ⇔ x = √2 i pokazć,że x = √2 jest równiez rozwiązaniem drugiego równania
12 mar 14:22
karolaaa: ok i tak nie rozumiem ale dziękuje za pomoc
12 mar 14:23