ciag geometryczny
adam : oblicz pierwszy wyraz ciagu geometryczne jesli 1= −2 oraz Sn= −21
8 mar 18:09
5-latek: popraw tresc zadania
8 mar 18:16
adam : jesli a1 = −2 a Sn= −21
8 mar 18:40
5-latek: No to przeczytaj jeszcze raz tresc zadania i zobacz czy dobrze.
8 mar 18:42
adam : dobra mój bład q= −2 a Sn = −21
8 mar 18:43
5-latek: A z jakiego wzoru chcesz skorzystac?
8 mar 19:02
adam : no nie mam w ogóle pomysłu na to zadanie
8 mar 19:07
8 mar 19:11
adam : ale tu są dwie niewiadome a1 i n więc jak mam to wyliczyć
8 mar 20:00