matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Klaudia:
wykaż wartość m(parametr), dla którego wykresy funkcji f(x) = (m−3)x − 1 i g(x)=2x − m są równoległe a)m=0 b)m=1 c)m=3 d)m=5
5 mar 17:53
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
5 mar 18:04
pigor:
..., np. a) m=0 ⇒ −3≠2 − nie , b) m=1 ⇒ −2≠2 , c) m=3 ⇒ 0≠2 , d) m=5 ⇒ a
1
=2=a
2
i −1≠−5 TAK odp.
d)
−−−−−−−−−−− inaczej :
m−3
2
= 1 ≠
1
m
⇔
m=5
≠ 1. ...
5 mar 18:15