matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij równość
haloja:
a) sin² 25° + sin² 65° = 1 b) cos 17° − sin 73° = 0 c) tg 15° * tg 45° * tg 75° = 1 d) tg 66° * cos 66° − cos 24° = 0
4 mar 23:12
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/450.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
4 mar 23:13