matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trojkata równobocznego o wysokości h=p{3}
Janek98:
Oblicz pole trojkata równobocznego o wysokości h=
√
3
3 mar 21:35
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/856.html
3 mar 21:43
Janek98:
Jak mam obliczyć a?
3 mar 21:48
5-latek:
a
√
3
h=
2
a
√
3
√
3
=
2
2
√
3
=a
√
3
dalej Ty
3 mar 21:51